Hoppa till innehållet
 
Sök

Laga iPhone, vanliga frågor om mobilreparation på Teknikmagasinet

Här kan du hitta vanliga frågor och svar kring vår mobilreparationstjänst, där vi lagar både nya och äldre modeller av iPhone. Om du inte hittar svaret på din fråga här så tveka inte att höra av dig till butik så hjälper vi dig med de funderingar du har.

FAQ - Vanliga frågor kring mobilreparation av iPhone

 • Vad erbjuder vi för typ av mobilreparationer?

  - Hos oss får du en trygg och smidig reparation av iPhone, som är prisvärd och av hög kvalitet. Vi använder alltid högsta kvalitet på reservdelar. Vi lagar iPhones och erbjuder byte av skärm samt byte av batteri. Vi reparerar alla modeller från iPhone 5 till iPhone 12 Pro Max. Dessutom har vi drop in och kan ofta laga din iPhone medan du väntar, så du behöver inte vara utan telefonen allt för länge.
   
 • Kan man laga mobilen i alla butiker?

  - Det är stor chans att du hittar en Teknikmagasinet-butik nära dig. Vi erbjuder reparationer i alla våra butiker. Här kan du se information om de butiker som utför iPhone-reparation.
 • Hur lång tid tar det att laga en iPhone?

  - En reparation går både snabbt och smidigt, vi kan ofta byta din skärm eller batteri medan du väntar. Majoriteten av våra byten gör vi på ungefär 30 minuter. På detta sätt slipper du vara utan din telefon längre än du måste. Har du köpt en inskicks-reparation via vår hemsida så tar det normalt ca 3-6 arbetsdagar innan du har telefonen åter, dagarna börjar räknas från den dagen du lämnar in telefonen till ditt lokala Postnord-ombud.
 • Vad kostar det att laga min iPhone?

  - Vad det kostar att laga din iPhone beror på vilken iPhonemodell du har, kika på vår prislista för mer information. 
   
 • Kan man skicka in sin iPhone för reparation?

  - Absolut! Du kan enkelt klicka hem ett reparationsbrev och därefter skicka in din iPhone för lagning, ett perfekt alternativ för dig som inte har möjlighet att besöka butik. Läs mer om att skicka in iPhone här.
 • Kan man boka tid för mobilreparation?

  - I dagsläget erbjuder vi tyvärr inte den tjänsten. Vi har drop-in och alla våra butiker har öppet alla veckans dagar. Ofta kan vi laga din iPhone medan du väntar men det går jättebra att lämna in mobilen och hämta den senare på dagen, vilket som passar bäst för dig.
 • Hur lång garanti får jag på mobilreparationen?

  -  Vi använder alltid reservdelar av högsta kvalitet och lämnar 6 månaders garanti vid batteribyte och 12 månader vid skärmbyte. Eventuell kvarvarande originalgaranti från Apple upphör om du tappar din telefon så glaset går sönder. Om vi ska byta batteri på din iPhone och du har kvar originalgarantin från Apple, så kan den upphöra att gälla. Läs mer om Apples garanti här.
 • Försvinner allt från mobilen vid lagning?

  - Nej, ingenting försvinner från telefonen under reparationen. Det är trots det en bra idé att göra en säkerhetskopiering på mobilen för säkerhets skull. Det är enkelt och tar inte lång tid att göra. Vid en säkerhetskopiering sparar du all data på din dator eller i molnet ifall någonting skulle hända med din enhet. 
   
 • Vad ska man göra innan man lämnar in mobil på lagning?

  - Ett bra tips att göra innan reparationen är att göra en säkerhetskopiering på din telefon, så att du kan spara viktigt innehåll som kontakter, bilder och liknande.
   
 • Hur gör man säkerhetskopiering på iPhone?

  - Det finns olika sätt att säkerhetskopiera din iPhone. Du kan dels göra det via iCloud så att du kan skapa och använda kopian var som med Wifi. Ett annat alternativ är att göra det via iTunes som lagrar säkerhetskopian på din Mac eller PC.

  Säkerhetskopiera via iCloud

  1. Se först till så att du är ansluten till Wifi.
  2. Under dina inställningar trycker du på ”iCloud”, därifrån kan du enkelt trycka i att du vill starta din säkerhetskopiering.
  3. För att verifiera att din iPhone säkerhetskopierats rätt kan du gå in på samma sätt under inställningar som när du startade och längst ner se tiden för den senaste kopieringen.

  Säkerhetskopiera via iTunes

  1. Öppna iTunes och anslut din iPhone till datorn.
  2. Ange lösenkoden eller om du vill lita på den här datorn.
  3. Klicka i din iPhone-enhet när den visas på iTunes.
  4. Klicka på ”säkerhetskopiera nu” och när det är klart kan du verifiera att det blev rätt under ”sammanfattning”.
   
 • Mobilen har blivit blöt – vad ska jag göra?

  - Många av de senaste modellerna på smartphones är vattentåliga, men det är inte helt säkert att det inte läcker in vätska i telefonen. Har du haft oturen att tappa mobilen när du diskar, i toaletten eller haft den ute i ösregn, så finns det knep att prova.
  Stäng av mobilen. Förvara sedan mobiltelefonen i en påse som du fyller upp med okokt ris, som har en förmåga att dra åt sig fukten. Om det kommit mycket vatten på telefonen så är det bra att låta den ligga i påsen i ungefär 3 dagar innan du försöker slå på den igen.
har lagts i kundvagnen