Batteribyte

Det är enkelt och prisvärt att byta batteri på din mobil hos oss på Teknikmagasinet. Din mobil känns som ny och håller laddningar längre. Vi erbjuder batteribyte på mobilmodeller från iPhone 5 till iPhone 11 Pro Max samt de flesta Samsung Galaxy-modeller, Huawei och OnePlus och använder alltid batterier av högsta kvalitet. Vi erbjuder byte av batteri på iPhones i alla våra butiker. Det går snabbt och smidigt eftersom vår utbildade personal oftast kan byta batteri medan du väntar. Vi tar även emot Samsung-mobiler i butik. Dessa har en längre reparationstid då de skickas vidare till vår verkstad. Vi erbjuder 6 månaders garanti på batteribyten. Observera att batteribyte på iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, Samsung Galaxy, Huawei och OnePlus tar 5-10 arbetsdagar vid inlämning till butik, vid hög belastning kan det ta upp till 14 arbetsdagar. Detta beror på att batteribyte av dessa mobilmodeller genomförs på vår verkstad.

Använd vår prisuppskattningsmodul

Använd vår smarta prisuppskattningsmodul för att ta reda på vad just din modell kostar att laga.

Vanliga frågor

Varför går min mobil inte att ladda?

Att din mobil inte laddar som den ska kan bero på flera orsaker. Laddaren kan ha gått sönder och du kan då prova med en annan laddare. Skulle det fortfarande inte fungera kan det vara så att det kommit in smuts i mobilens laddningsuttag, blås i uttaget och använd försiktigt en tandpetare för att få bort eventuellt damm eller ludd som fastnat där. Skulle inte det hjälpa så rekommenderar vi dig att komma in till oss för vidare hjälp.

Varför laddas batteriet på min mobil ur så fort?

Ta en titt i din mobils batteriinställningar för att se vilka program och appar som förbrukar mest energi. Ofta kan det vara appar som du inte använder för stunden, men som är på i bakgrunden och som förbrukar din mobildata eller Bluetooth, vilket drar onödig laddning. Utöver att kontrollera vilka appar som förbrukar energi kan du även kontrollera din mobils batterihälsa. Om din mobil visar en maximal kapacitet under 80-85% är det tid att byta ut ditt mobilbatteri.

När ska jag byta batteri på min mobil?

Ett mobilbatteri är en förbrukningsprodukt som blir mindre effektiv över tid. Ju äldre batteriet blir desto mer ökar batteriets impendans. Ett batteri med hög impendans kan inte leverera tillräcklig effekt till enheten vilket gör att den kan tappa funktionalitet eller stänga av sig helt. Efter 500 laddningscykler ska ett mobilbatteri kunna laddas till 80% av den ursprungliga kapaciteten. Med dagens användande av mobiler innebär det att användaren efter cirka 1,5 år upplever en försämrad batteritid och att det börjar bli dags att byta till ett nytt batteri på sin mobil.

Vad är det för batteri i mobiler?

Den typ av batteri som används i iPhone, Samsung Galaxy och många andra mobilmodeller kallas litiumjonbatteri. Jämfört med äldre batterityper har litiumjonbatterierna fördelar såsom snabbare laddning, längre hållbarhet samt högre energidensitet, vilket ger ökad batteritid i ett mindre och lättare batteri. Dessutom är de mer skonsamma mot miljön då de innehåller mindre tungmetaller i jämförelse med sina föregångare.

Kan jag laga min mobil i alla era butiker?

Ja, vi erbjuder reparation av iPhones i alla våra butiker. Du kan laga din mobil i bland annat Stockholm Mall of Scandinavia, Stockholm Ringen, Göteborg Nordstan, Malmö Emporia, Växjö, Linköping och Gävle.

Vi tar även emot Samsung, Huawei och OnePlus-mobiler i butik. Dessa har en längre reparationstid då de skickas vidare till vår verkstad.

Hur lång tid tar det att laga min mobil?

En reparation går snabbt och smidigt, vi kan oftast byta ditt batteri medan du väntar om du har en iPhone. Majoriteten av våra skärmbyten på iPhones genomför vi på ungefär 30 minuter.

Skärmbyte på Samsung, Huawei och OnePlus-modeller har en längre reparationstid då dessa skickas vidare till vår verkstad. Ett sådant skärmbyte tar 5-10 arbetsdagar, vid hög belastning kan det ta upp till 14 arbetsdagar.

Vad kostar det att laga min mobil?

Ett batteribyte hos oss kostar mellan 299 kr - 1799 kr beroende på vilken mobilmodell du har. Använd vår prisuppskattningsmodul för att ta reda på vad just din mobil kostar att laga.

Använd vår prisuppskattningsmodul

Använd vår smarta prisuppskattningsmodul för att ta reda på vad just din modell kostar att laga.

Hur lång garanti får jag vid ett batteribyte?

Vi använder alltid reservdelar av högsta kvalitet och erbjuder 6 månaders garanti vid våra batteribyten.

Varför ska jag inte byta mitt batteri själv?

Vi avråder dig starkt från att själv byta batteri på din mobil. Det finns en risk att din mobil tar ytterligare skada och det kan ogiltigförklara även eventuella garantier. Av den anledningen rekommenderar vi dig att istället besöka en av våra butiker där vår utbildade personal kan hjälpa dig.

Vad för typ av reservdelar använder ni?

Vi använder reservdelar av högsta kvalitet och erbjuder alltid 6 månaders garanti så du kan känna dig trygg och säker att lämna in din mobil hos oss.

Vilka modeller byter ni batteri på?

Vi erbjuder batteribyte på de flesta iPhone-modeller. Nedan har vi sammanställt vilka.

iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, och iPhone 12 Pro Max.

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max

iPhone 8, iPhone 8 Plus

iPhone 7, iPhone 7 Plus

iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus

iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S

iPhone SE, iPhone SE (andra generationen)

Samsung Galaxy A02s, Samsung Galaxy A03s, Samsung Galaxy A10, Samsung Galaxy A10s, Samsung Galaxy A13, Samsung Galaxy A20e, Samsung Galaxy A20s, Samsung Galaxy A21s, Samsung Galaxy A22 5G, Samsung Galaxy A31, Samsung Galaxy A32, Samsung Galaxy A40, Samsung Galaxy A41, Samsung Galaxy A42, Samsung Galaxy A50, Samsung Galaxy A51, Samsung Galaxy A52 5G, Samsung Galaxy A7 2018, Samsung Galaxy A70, Samsung Galaxy A71, Samsung Galaxy A72

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 Plus, Samsung Galaxy S10e, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 5G, Samsung Galaxy S20 FE, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Samsung Galaxy S20 Plus, Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21 FE, Samsung Galaxy S21 Plus, Samsung Galaxy S21 Ultra, Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy Z Flip, Samsung Galaxy Z Flip 5G

Huawei P20, Huawei P20 Pro

Huawei P30

Huawei P40

OnePlus 7, OnePlus 7 Pro

OnePlus 8

Behöver jag säkerhetskopiera min mobil innan ett batteribyte?

När vi utför ett batteribyte eftersträvar vi alltid att behålla datan som finns på din mobil.

Det är trots det en bra idé att göra en säkerhetskopiering på mobilen för säkerhets skull. Det är enkelt och tar inte lång tid att göra. Vid en säkerhetskopiering sparar du all data på en annan enhet eller via molnlagring.

Säkerhetskopiera din iPhone med iCloud

1. Öppna Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud-säkerhetskopia.

2. Slå på iCloud-säkerhetskopia.

iCloud säkerhetskopierar automatiskt din iPhone varje dag när mobilen är ansluten till en strömkälla, är låst och är ansluten till Wi-Fi.

Observera att modeller med stöd för 5G kan tillåta att du säkerhetskopierar din mobil via mobilnätverket. Öppna Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud-säkerhetskopia och slå på eller stäng av Säkerhetskopiera via mobilnätet.

3. Säkerhetskopiera manuellt genom att trycka på Säkerhetskopiera nu.

Säkerhetskopiera din iPhone med en Mac-dator

1. Ansluta din iPhone och Mac med en kabel.

2. Markera iPhone i Finder-sidofältet på datorn.

macOS 10.15 eller senare krävs om du vill använda Finder till att säkerhetskopiera din mobil. I tidigare versioner av macOS använder du iTunes till att säkerhetskopiera din mobil.

3 Klicka på Allmänt överst i Finder-fönstret.

4. Markera Säkerhetskopiera alla data på iPhone till den här datorn.

5. Klicka på Säkerhetskopiera nu.

Säkerhetskopiera din iPhone med en Windows-dator

1. Ansluta din iPhone och dator med en kabel.

2. Klicka på iPhone-knappen högt upp till vänster i iTunes-fönstret i iTunes på datorn.

3. Klicka på Sammanfattning.

4. Klicka på Säkerhetskopiera nu, under Säkerhetskopior.

Om du vill se de säkerhetskopior som lagras på datorn väljer du Redigera > Inställningar och klickar på Enheter.

Säkerhetskopiera din Samsung Galaxy automatiskt med Samsung Cloud

1. Gå till Inställningar och därefter Konton och säkerhetskopiering

2. Tryck på Samsung Cloud

3. Tryck på Fler alternativ (tre vertikala prickar) och därefter Inställningar

4. Tryck på Inställningar för synkronisering och automatisk säkerhetskopiering, därefter automatisk säkerhetskopiering

5. Välj vad du vill säkerhetskopiera och välj ”Säkerhetskopiera nu” längst ner.

Säkerhetskopiera din Samsung Galaxy med en dator

1. Öppna programmet Samsung Kies i din dator. Har du inte programmet sedan tidigare installerar du det enkelt via Samsungs hemsida här.

2. Anslut din mobil till din dator. Det gör du med hjälp av en usb-kabel.

3. I Samsung Kies på din dator kan du klicka på din mobil i vänsterspalten.

4. Välj "Backup/Restore".

5. Välj de filer du vill säkerhetskopiera och klicka på ”Backup”

Hur ofta kan jag byta batteri på min mobil?

Efter cirka 1,5 år kan du uppleva en försämrad batteritid på din mobil, och det kan då vara läge att byta batteri. Du kan byta oftare än så, men om ditt mobilbatteri har en bra batterihälsa avråder vi dig från att byta i onödan.