Redaktionell_artikel_AirPods

Vilka AirPods är bäst?

När Apple släppte den första versionen av AirPods blev de snabbt en självklar del av användares vardagsutrustning världen över. Dessa trådlösa hörlurar blev inte bara revolutionerande på grund av sitt minimala, smidiga format och höga ljudprestanda, utan bjöd också på en mängd andra praktiska egenskaper. Nu kunde användaren till exempel byta låt, få vägbeskrivningar och ringa samtal endast med hjälp av sina hörlurar och slippa krångla med sladdar som trasslade ihop sig i väskan.

Under årens lopp har Apple AirPods utvecklats och uppdaterats ett flertal gånger och idag finns de i flera olika modeller för att matcha alla användares behov. I den här artikeln ska vi därför gå igenom olika AirPods-modeller och vilka som passar bäst för vilka behov. Vad skiljer egentligen de olika modellerna åt och vilka fördelar finns med att köpa begagnade AirPods? Läs vidare för att ta reda på vilka AirPods som kan komma att bli din nya självklara vardagsutrustning.

Vad är AirPods?

För att du ska kunna göra ett bra val vid köp av AirPods är det såklart viktigt att först förstå vad ett par AirPods egentligen är och hur de fungerar.

Som tidigare nämnt är AirPods trådlösa hörlurar från Apple. De kommer i form av både in-ear- och over-ear-modeller och du kan använda dem trådlöst med enheter som smartphone, surfplatta, dator och smartwatch med iOS 10-, macOS- eller watchOS 3-system. Genom att ansluta dem via Bluetooth kan du även använda dem tillsammans med Android-enheter.

Dina AirPods ansluts automatiskt så fort du sätter dem i öronen och med några enkla klick på hörlurarna kan du ringa och ta emot samtal, lyssna på musik och aktivera röstassistenten Siri med hjälp av din röst. Så fort du tar ut dem ur öronen så pausas anslutningen automatiskt. AirPods kommer i ett litet och smidigt etui som du även laddar dem i. Där ligger de skyddade och säkra när du vill ta med dig dina trådlösa hörlurar i fickan eller väskan.

Apple erbjuder som tidigare nämnt flera AirPods i sitt sortiment och de som i dagsläget finns tillgängliga är AirPods andra generationen, AirPods Pro andra generationen, AirPods tredje generationen och AirPods Max. De tre förstnämnda kommer alla i en vit nyans, medan AirPods Max finns i färgerna rymdgrå, rosa, grön, silver och himmelsblå. Men det finns även andra skillnader när det kommer till design, funktioner och, såklart, pris.

Varför ska du köpa AirPods?

Ett par AirPods i in-ear-format är ett bra val för dig som vill ha ett par smidiga hörlurar med mångsidiga funktioner som inte tar upp mycket plats. Att de dessutom är trådlösa gör att du inte behöver lägga tid på att reda ut sladdar som har trasslat ihop sig i fickan eller väskan och den generösa räckvidden på normalt 15 meter gör att den andra enheten inte längre behöver vara inom en armlängds avstånd.

Nedan följer en sammanställning över fördelar med AirPods och varför de bör bli en del av din vardagsutrustning!

Fördelar med AirPods

Trådlösa – Tack vare att AirPods kan anslutas trådlöst till din enhet behöver du inte använda någon sladd. Det gör att du slipper krånglet med sladdtrassel och inte behöver känna dig begränsad av sladdens räckvidd.

Viss vattentålighet – Vissa AirPods är inte vattentåliga alls, medan andra har en IPX4-klassificering för damm och vatten. Det innebär att de inte är vattentäta eller vattentåliga, men att de erbjuder ett skydd mot en viss mängd svett när du exempelvis tränar. AirPods Pro andra generationen är däremot vattentåliga, men inte vattentäta, vilket betyder att de även kan stå emot en viss mängd regn. Detsamma gäller för AirPods-etuiet där hörlurarna förvaras och laddas.

Skön passform – AirPods erbjuder en bekväm passform som gör att de sitter bra i öronen. AirPods Pro-modellen kommer dessutom med utbytbara silikonmuddar i olika storlekar för att erbjuda dig en ännu mer skräddarsydd passform. Är du ute efter en helt omslutande design är AirPods Max ditt självklara val.

Enkel styrning – Med endast ett svep eller klick kan du pausa musiken du lyssnar på, besvara samtal eller aktivera Siri för att be henne att läsa upp ett sms. Styrningen är därför otroligt enkel och du behöver inte plocka upp din enhet.

Horlurar_redaktionell_artikel_bild

Vilka AirPods är bäst?

Så, nu när du vet vad AirPods är, hur de fungerar och vilka egenskaper de erbjuder är det dags att titta på vilka AirPods som är bäst för just dig. Allt beror på vilken typ av hörlurar du är ute efter, vad de ska användas till och vilken budget du har.

Apple AirPods andra generationen

AirPods andra generationen är en uppgradering av Apples första modell av trådlösa hörlurar. De har ett något lägre pris än de andra modellerna och är därför ett bra val för dig som inte vill betala allt för mycket för dina hörlurar.

Den andra generationen har den klassiska designen med lite längre ändar och sitter bekvämt i öronen. Ett par in-ear-hörlurar är ett bra alternativ för vardagen då de inte tar upp lika mycket plats som exempelvis over-ear-modellen AirPods Max. Du kan röra dig som du vill, utan att behöva tänka på att de ska trilla ut.

AirPods andra generationen erbjuder en hög ljudkvalitet och en bra batteritid på upp till fem timmars lyssning. Med laddningsfodralet får du hela 24 timmars batteritid och det finns även en snabbladdningsfunktion som ger tre timmars lyssning på bara 15 minuters laddning.

Apple AirPods tredje generationen

Tycker du att AirPods Pro ligger för högt i pris, men vill ha en uppgradering från AirPods andra generationen så är AirPods tredje generationen ett bra val. Här får du flera nya tekniker för bättre ljud, en längre batteritid på sex timmar och en klassificering som innebär att de tål svett och en viss mängd vatten.

Designen på AirPods 3 har dessutom fått ett uppdaterat format med något kortare ändar och en förbättrad passform. Det personanpassade ljudet ger dig en hög ljudkvalitet och den dynamiska huvudspårningen anpassar sig efter huvudets rörelser. Spatial Audio ger även ett rumsligt ljud för att efterlikna ljudet från riktiga högtalare.

Apple AirPods Pro andra generationen

AirPods Pro är ett lite exklusivare val än grundmodellen och erbjuder bättre brusreducering, olika storlekar på örontopparna och en ljudkvalitet som kan likställas med andra high-end in-ear-hörlurar. AirPods Pro 2 har ett lite högre pris, men på Teknikmagasinet kan du till exempel köpa dem begagnade i ett bra eller mycket bra skick till en lägre prisbild!

Att örontopparna finns tillgängliga i flera olika storlekar gör att du kan få en perfekt passform som gör att de sitter säkert på plats, även under löprundor i grövre terränger. Detta bidrar även till en ännu bättre brusreducering där du stänger ute omgivande ljud och kan fokusera fullt ut på det du har i lurarna. Precis som med AirPods tredje generationen så ligger batteritiden på cirka sex timmar om du endast lyssnar på musik.

Apple AirPods Max

AirPods Max är de trådlösa hörlurar som skiljer sig mest utseendemässigt från de andra modellerna. De kommer nämligen i ett större over-ear-format, vilket passar bra för dig som gillar en omslutande passform som sitter på plats oavsett hur du rör dig.

De är bland de mest högkvalitativa over-ear-hörlurarna på marknaden och är framtagna med de nyaste teknikerna. Brusreduceringen är i toppklass och lyckas ta bort allt omgivande ljud, både tack vare den aktiva brusreduceringen och öronkåpornas omslutande design. De har dessutom sex utåtvända mikrofoner som fångar upp ljud utifrån som hörlurarna i sin tur skickar ett motsatt ljud till. Den här tekniken är otroligt effektiv för att ta bort just ljud och användes från början för flyg.

De två inåtvända mikrofonerna hör istället vad du lyssnar på för att alltid kunna erbjuda en riktigt hög ljudkvalitet. Adaptive EQ ser dessutom till att ändra ljudet beroende på var du befinner dig, vilket gör att du får ett lika bra ljud på gymmet som hemma i soffan. Flera andra tekniker känner av huvudets rörelser för att skapa ett rumsligt ljud som efterliknar ljudet från högtalare.

Med ANC påslaget har du en batteritid på 20 timmar, vilket gör att du kan använda dina trådlösa AirPods Max hela dagen. De har ingen snabbladdning, men med USB-C-laddaren kan du ändå ladda hörlurarna snabbt och effektivt.

Fördelar med att välja begagnade AirPods

Att överväga att köpa begagnade AirPods kan vara ett smart val av flera anledningar. För det första kan du spara en betydande summa pengar jämfört med att köpa helt nya. Våra begagnade AirPods säljs till ett lägre pris än nya, vilket gör dem till ett prisvärt alternativ.

Utöver ekonomin är det också bra för miljön. Genom att köpa begagnade produkter bidrar du till en hållbar konsumtion genom att minskar du behovet av att tillverka nya, vilket minskar den totala miljöpåverkan. Dessutom är det ett sätt att minska elektroniskt avfall och förlänga livslängden för elektronik.

Hos oss på Teknikmagasinet kan du köpa begagnade AirPods i gott skick som har genomgått kvalitetskontroller och blivit noggrant rengjorda. Vi erbjuder 2 års garanti på alla begagnade hörlurar så att du kan känna dig trygg i ditt köp.