Hoppa till innehållet
 
Sök

1250x400_BANNER_Mobiltillbehör_3_SE.jpg

Maxa telefonen med roliga mobiltillbehör

Mobilen är en viktig ägodel för många och något som vi använder oss av varje dag. Därför är det självklart att det också finns en rad olika tillbehör för att dels göra mobilen snyggare och mer personlig, men även smarta och praktiska prylar för att maxa användningen av telefonen. Du kan hitta mobiltillbehör för olika tillfällen; när du är på språng, på bilresan, när du spelar spel, filmar, tar bilder och mycket mer.

Ringhållare och PopSockets

PopSockets är ett smart tillbehör till din mobiltelefon eller surfplatta. Du fäster enkelt din PopSocket på baksidan och vips så har du ett perfekt grepp om din mobil, utmärkt för att ta bilder, filma eller bara slösurfa lite mer bekvämt. De finns i en mängd olika färger och mönster. Förutom att användas som grepp kan den också användas som stativ när du vill slippa hålla i mobilen när du ska se på Youtubevideos eller Netflix. En annan smart funktion är att du kan minska det irriterande trasslet av hörlurar genom att smidigt linda dem runt den. Ringhållare fungerar på liknande sätt som PopSockets och fästs på baksidan av din mobil eller surfplatta och ligger platt mot baksidan tills du flippar upp ringen med fingret. Mobilhållaren i ringformat ger ett perfekt grepp om telefonen och roterar smidigt i 360 grader.

Fototillbehör för mobiltelefonen

Idag kan du både filma och ta riktigt schyssta bilder med din mobilkamera, enkelt och smidigt också då du oftast har telefonen nära till hands. Det finns massor av tekniker och smarta tips för att ta fina bilder med hög kvalitet. Självklart finns det även en rad olika tillbehör som hjälper till på vägen.
 

Tripod för mobilen

Tripod, eller trebensstativ, är ett passande hjälpmedel då du vill filma eller ta snygga bilder utan att behöva hålla i telefonen. Med ett stativ och en hållare kan du fästa mobilen och hålla den på plats medan bilderna tas, ett utmärkt sätt att få bättre skärpa på bilder som annars hade varit svåra att ta med telefonen i handen. Stativen är ofta väldigt smidiga att fälla ihop och bära med sig, perfekt när du är på språng.
 

Gimbal

Man skulle kunna säga att en gimbal är som en avancerad selfiepinne. Med hjälp av gyroskop som kompenserar för skakningar så hålls kameran helt stabil. Det betyder att du kan springa med kameran men att resultatet ändå ser ut som att kameran skulle varit monterad på hjul eller skenor. Du fäster enkelt din smartphone i din gimbal och sedan är det bara att utforska loss bland alla funktioner och lägen som går att välja bland. En gimbal är ett perfekt tillbehör för vloggare och Youtubers för att få till riktigt schyssta och coola filmer.
 

Olika kameralinser för mobilen

Det finns flera olika typer av linser, som ger olika typer av utseenden på dina bilder. Ibland vill du kanske zooma in på de fina detaljerna och en annan gång vill du få en större bredd på bilden då du till exempel fotar en omgivning, det är möjligt med hjälp av anpassningsbara linser som du fäster på mobilkameran. Experimentera och gå loss som en riktig mästerfotograf! Fisheyelinsen ger en vidvinkel på 180°, vilket kan ge en cool action-vibe på dina bilder, till exempel genom att fota sport. Namnet kommer precis som det låter från fiskens öga eftersom Fisheye-objektivet har en lins som är välvd, precis som ett fisköga. Makrolinsen är speciellt framtagen för små objekt och zoomar in, perfekt när du ska fota närbilder på exempelvis blommor, växter och djur. Wide Angle-linser är anpassade för att fota breda objekt. Få ett bredare omfång och med mer i dina bilder. Vidvinkellinsen är till exempel ett mycket bra alternativ om du ska fota landskap.

Mobilspel & VR

Tiden då man bara använda mobilen för att ringa och skicka meddelanden med är sedan länge förbi. Idag kan du göra det mesta med din mobil, allt från att surfa på nätet, filma, ta bilder och spela spel, till att göra vardagliga bestyr som att betala räkningar. När det kommer till spel finns det en rad olika tillbehör för att förhöja upplevelsen och ta mobilspelandet till nästa nivå. Med hjälp av triggerknappar som du fäster på mobilen kan du förvandla telefonen till en spelkontroll och vinna över polarna. Genom att i spelet ställa in var du vill ha skjut- och siktaknappar och sedan sätta fast dem på den ytan så är du good to go. Det finns även smarta handtag till din mobil som gör att du kan spela spel som att du höll i en Xbox- eller Playstation-kontroll. Handtagen är riktigt bra för skjutspel som t.ex. Fortnite men även för klassiska sportspel som FIFA.

Ett annat tillbehör som kan förstärka spelupplevelsen är VR-glasögon. VR (virtual reality) är datateknik som simulerar verkliga miljöer eller fantasimiljöer och hur vi interagerar i dessa. Till exempel kan man med VR-glasögon uppleva detta genom att det i realtid visas bilder av en datorbaserad modell av den aktuella miljön. Glasögonen känner av vilket håll du vrider huvudet eller riktar blicken och visar då bilder i samma riktning. Detta ger en riktigt cool och verklighetstrogen känsla, perfekt för spelande. Genom att kombinera VR-glasögon och appar på din smartphone kan du både spela 3D-spel och kolla på häftiga 3D-filmer på YouTube. Det finns massor av coola VR-appar och spel för både iPhone och Android.
Mobiltillbehör, här hittar du allt du behöver till mobilen. T.ex. laddare, skal, skärmskydd &roliga gadgets som popsockets och VR-glasögon
Inspireras och hitta din favorit bland trendiga och tåliga mobilskal och fodral
Lär dig mer om mobilladdning, hur fungerar USB c, Micro USB, powerbanks mm.
Laga mobilen hos Teknikmagasinet, vi reparerar iPhones - byt skärm & batteri
har lagts i kundvagnen