Hoppa till innehållet
Sök
 
Sök

Hitta roliga presenter och klappar till julklappsspelet

Julklappar till julklappsspelet

Här har vi samlat sjukt mycket bra tips på julklappar till julklappsspelet, allt från pyssel och partyprylar till sällskapsspel och hörlurar. För att göra det enkelt och smidigt så kan du med hjälp av knapparna komma till just den prisnivå ni bestämt er för att handla för. Vi har klappar i alla prisklasser, så oavsett om du letar efter något för 50 spänn, runt hundralappen eller en högre summa, så har vi något som passar just dig!

Klappar mellan 50-100:-

Klappar mellan 100-150:-

Klappar mellan 150-250:-

Klappar från 250:-

Hur spelar man julklappsspelet?

Det finns flera olika varianter på hur man kan spela, vissa regler gör det mer "rättvist" och gör så att alla ska få en klapp, medan andra regler är lite mer utmanande och gör att någon eller några i gänget (kanske du själv om du spelar smart), tar hem en hel hög med grejer, medan några blir utan. Det gemensamma mellan alla varianter och regler är att ni först måste komma överens om hur många paket varje deltagare ska köpa och för vilken summa. Man kan köra på ett visst tema som klapparna ska ha eller bara köra fritt fram. Lägg alla klappar i en hög framför er. Duka upp med pepparkakor, skumtomtar, julmust och glögg, sen är det bara att köra igång leken!
 

Julklappsspel med lappar

Julklappsleken med lappar är en klassiker som är väldigt enkel och rolig. Skriv nummer från ett till lika många deltagare som ni är, vik ihop lapparna och lägg i en skål och placera den mellan er. Sen får varje person ta ett nummer, siffran motsvarar vilken ordning man kommer få välja julklapp i.  Nummer ett börjar självklart och får välja ett paket från högen, sedan fortsätter man och från att den första personen tagit kan nästa person välja om man vill öppna ett nytt paket ifrån högen eller ta ett paket från någon av de andra. 
 

Julklappsspel med tärning

I denna lek behöver ni kasta tärning. Sätt er tillsammans runt bordet och turas om att slå en tärning. Det tärningarna visar bestämmer om du får ta ett paket. Slår man en 1:a eller en 6:a får man ta ett paket. Sätt en timer på mobilen på hur länge ni ska köra, längre tid om ni är fler personer, lite kortare om ni är färre. När tiden sen är ute får alla öppna paketen, därefter sätts en timer igen och ni tävlar på samma sätt men får nu välja bland öppnade klappar. Här gäller det alltså att ha tur. Detta är också en variant på julklappsspelet där man kan välja om man vill vara schysst mot alla så att alla får ett paket. Då kan de med fler paket få ge bort något av sina till någon som hade otur, eller om man vill köra så att en del helt enkelt får gå utan. För att fortsätta leka även efteråt kan ni peka på en öppnad julklapp och para ihop med den person ni tror har köpt den. Kan du gissa rätt på vem som ligger bakom det paket du har framför dig. Ha så kul och lycka till!

Missa inte att kolla in fler riktigt bra julklappstips här!
har lagts i kundvagnen
kvar till fri frakt! Du har nu fri frakt!
har lagts i kundvagnen
kvar till fri frakt! Du har nu fri frakt!