Hoppa till innehållet
Sök
 
Sök

Allt du behöver för barnkalaset, glada barn, tårta, ballonger och girlanger

Hur håller man ett roligt barnkalas? – Tips & inspiration

Hur gör man för att styra upp ett festligt och roligt kalas för barnen? Ett kalas som innehåller massor av skoj, allt från aktiviteter och busiga lekar, till smarrig tårta och fina presenter till födelsedagsbarnet.

Här får du massor av inspiration för att lyckas med barnkalaset, från inbjudan och planering, till dekorationer, servering och andra tillbehör för att styra upp ett kalas ditt barn sent ska glömma! Vi har även massor av tips på prisvärda och roliga presenter till huvudpersonen på barnkalaset.

Inbjudningar, tema & planering

Dags att styra upp barnkalas för ditt barn? Att hålla kalas är både väldigt roligt men kräver också en hel del planering, allt från eventuellt tema, inköp av dekorationer och tårta, till att skicka ut inbjudningar till barnets kompisar.

Med praktiska checklistor och inköpslistor blir det enklare. Du hittar såväl dekorationer som födelsedagspresenter på samma ställe, här hos oss på Teknikmagasinet.
 

Vad ska man bjuda på till kalaset? – Godsaker & smaskig tårta

Korv med bröd, bullar, kakor, glass, saft och tårta. God fika med bakverk och smarrig födelsedagstårta slår aldrig fel och brukar vara ett omåttligt populärt inslag på kalaset. Tårta efter kalastema, tårta med bild på födelsedagsbarnet eller kanske i form av favoritkaraktären från film eller spel.

Cupcakes, godis, popcorn och kakor i olika former och färger. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Köp färdigt i mataffären, besök närmaste bageri eller baka själv, eller varför inte köra en mix av alla alternativen.

Tips: Tänk på att noga kontrollera alla barns eventuella allergier innan kalaset.
 

 

Dekoration & dukning för barnkalas

Ballonger, girlanger, serpentiner och discokulor, det är bara några av de festliga tillbehör man ofta förknippar med kalas.

Hos oss hittar du dekorationer och tillbehör som behövs för barnkalaset. Från heliumkit med gas och ballonger, till muggar och papperstallrikar som är både praktiska och glammiga att servera den goda födelsedagstårtan på.

Aktiviteter & lekar för barnkalas

Barn som leker med såpbubblor på kalas
Vad ska barnen göra på kalaset? Det finns en oändlig mängd olika aktiviteter och lekar man kan underhålla barnen med. En del väljer att anordna kalas på lekland eller på bowlingbanan, medan andra kör egna aktiviteter och lekar hemma. Här kommer lite inspiration!

Hinderbana - Sätt upp linbana, klättegrepp och andra hinder

Vattenkrig med vattenpistoler & vattenballonger

Laser tag hemma i vardagsrummet

Spel - Fotbollsspel, Air Hockey eller kanske klassikern Twister

Pinata - Fyll pinatan med överraskningar & godis och låt barnen gå loss


 

Kör klassikern fiskdamm på barnkalaset

Häng upp ett lakan, göm dig bakom och låt barnen fiska efter överraskningar. Fiskdamm är en riktig klassiker på barnkalas! Fyll påsen med smarriga godissorter och låt ungarna testa sin fiskelycka. Det kommer garanterat bli omtyckt!

Present till barnkalas

Glad tjej med presenter på barnkalas
Vad ska man ge bort i present när det vankas barnkalas, vad önskar sig födelsedagsbarnet och hur mycket ska presenten kosta? Det är vanliga frågor när det kommer till att köpa present till barn som fyller år.

Här på Teknikmagasinet hittar du en mängd roliga presenter till riktiga kalaspriser. Inspireras och utforska t.ex. dessa kategorier:
 

Slime

Byggsatser

Aktiv lek

Knep & knåp

 

Barnkalas med Star Wars tema

Star Wars tema på kalaset

Det finns mängder av olika teman att anordna kalas efter! Älskar ditt barn Star Wars och tapetserar rummet med posters, visar stolt upp sina samlarfigurer och springer genom huset med sin lightsaber? Då är ett temakalas med Star Wars en given idé!

På temat Star Wars finns presenttips som byggsats med exempelvis R2-D2, radiostyrd yoda och unika Star Wars vinylfigurer från Funko POP.

Bli festens hjälte genom att låta barnen utmana varandra i lightsaber battles med Jedi Challenges, en häftig spelupplevelse med AR. Och du som förälder, varför inte gå all in på temat och klä ut dig till en karaktär från Star Wars, kanske kom i en Storm Trooper dräkt. The force will be with you!
Barnkalas med disco tema

Tema Disco & karaoke på kalaset

Oavsett om det är dags för skoldisco i plugget eller om du vill styra upp ditt alldeles egna kalas med discotema hemma i vardagsrummet, så har vi prylarna du behöver.

Med karaoke, blinkande discokulor, effektfulla rökmaskiner och lysstavar är succén ett faktum. Sätt på barnens favoritmusik och låt dem dansa loss och sjunga med i de senaste hitsen. Get your disco on!
har lagts i kundvagnen
kvar till fri frakt! Du har nu fri frakt!
har lagts i kundvagnen
kvar till fri frakt! Du har nu fri frakt!