Hoppa till innehållet
Sök
 
Sök

Halloween 2020 - masker, dräkter, smink och tillbehör till Halloween

Halloween 2020 på Teknikmagasinet

Hos oss hittar du allt för att skapa en skräckinjagande Halloween. Vare sig det är du själv som ska spöka ut dig, dina barn som ska gå på jakt efter godis eller hemmet som ska få sig en läskig look så har vi tillbehören. Du hittar allt från, dräkter, masker, linser, fejksår, latex till belysning, ljus, dödskallar och dekorationer. Missa inte vårt erbjudande, du får 4 betala för 3 på alla Halloweenprylar. Erbjudandet gäller t.om. 1/11.
 

När är Halloween 2020?

Halloween infaller lördagen den 31 oktober, tätt följt av Allhellgonahelgen då många besöker kyrkogården för att tända ljus.


Halloweenfest

Utöver roliga dräkter, läskiga masker, sminktillbehör och linser, så har vi även alla prylar du behöver för Halloweenfesten. Utsmyckningar och pynt att inreda hemmet med för att skapa en riktigt kuslig stämning. Du hittar allt från dödskallar, pumpor och spindlar, till ballonger och läskiga clowner.

Halloweenhistoria

Högtiden firas den 31 oktober varje år. Namnet Halloween kommer från engelskans ”All hallows eve” – döda själars afton. Dagen har sitt ursprung i Irland och via USA dit emigranter från Irland kom under 1840-talet. Ursprunget är en keltisk höstfest kallad Samhain, där man firade att skördesäsongen var slut. Tron hos kelterna var att de dödas själar kunde återvända till jorden under denna natt och eldar tändes för att vägleda dem. 

En annan tradition under Samhain var att man bar med sig ljusförsedda rovor med utskurna ansikten, så kallade jack-o’-lanterns, precis som vi idag använder pumpor med utskurna ansikten. Under 1800-talet var det hungersnöd på Irland och många irländare emigrerade till USA och tog då traditionen med sig.

Halloween-friandet som vi känner det är dock inte bara inspirerat av Samhain utan har också många likheter med exempelvis ”Guy Fawkes Night” som firas i USA den 5:e november. Under årtiondena har dagen utvecklats till det som vi idag känner som Halloween.
Inspireras till en riktigt läskig Halloween med dräkter skräckisar, masker och andra tillbehör för Halloween
Kolla in våra läskiga skräckfilmer för Halloween & följ Teknikmagasinet på Instagram för läskiga uppdateringar
har lagts i kundvagnen
kvar till fri frakt! Du har nu fri frakt!
har lagts i kundvagnen
kvar till fri frakt! Du har nu fri frakt!